Katran Dağı ile hemen hemen bitişik durumda olan Gölcük Yaylası'da aslında Eğrigöz Dağı’nın en güney uzantısıdır. Katran Dağı ile aynı jeolojik ve minerolojik yapıya sahiptir. Ağ Eynal kaplıcalarından başlayarak Emet yönüne doğru yükselir. En yüksek tepesi Taştepe olup 1513 metredir. Zengin ormanlar ile kaplı Gölcük Yaylası, aynı zamanda bir yayla görünümündedir. Çünkü Dağın zirveye yakın kısımlarında geniş düzlüklere, meralara rastlanır. Buralara Muğla, Aydın, İzmir, ve Manisa yörelerinden gelen göçerler, yaz ayları süresince koyun otlatırlar. Ayrıca arıcılarında önemli bir yayılım alanıdır bu düzlükler. Gölcük Yaylası; Simav, Emet ve Hisarcık İlçelerinin piknik yeri durumundadır. Dağa adını veren Gölcük Krateri, oval biçimde olup etrafı çam ağaçları ile kaplıdır. Son yıllarda Simav Belediyesi’nin girişimleri ile Gölcük Krater alanı sosyal tesislere de kavuşmuştur. Simav-Emet karayolunun hemen üstünde olan Gölcük, yöre için tam bir dinlenme alanı haline gelmiştir. Gölcük Yaylası’nda Basketbol, voleybol, ve kır kahvesi bulunmaktadır. Ayrıca gölde olta ile balık tutulmaktadır. Göl bazı yaban kuşlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Şu anda Simav Belediyesi tarafından işletilmektedir.
Krater alanı, dört bir taraftan inen dereciklerle kar sularını toplayarak küçük bir göle dönüşmüştür. Bu yüzden etrafında yaz ve kış yeşillik eksik olmaz. Yaz aylarının en sıcak günlerinde buraya hırkasız çıkamazsınız. Derin sessizliği, sadece başınızın üstündeki cam ağaçlarını çıkardığı hışırtı bozar. Sırtüstü şöyle bir uzanırsınız, gökyüzünün maviliği ve çam ağaçlarının yeşilliği gözlerinize sonsuz bir dinlenme sağlar, Bu durumda tertemiz havayı iliklerinize kadar çekiniz; doyumsuz tadlara ulaşmak içten bile değildir. Gölcük Gölü etrafında kamp ve karavan için özel alanlar yaratılmış. Gölün harika manzarası eşliğinde çam ağaçları altında kamp yapmak mümkün. Gölün etrafındaki yollardan orman içine doğru gidildikçe güzel düzlükler ve kamp yerleri bulmak mümkün. Kamp yapacaksanız benim önerim orman içindeki daha sakin alanlar olacaktır.
Bölgenin her tarafında korunaklı ateş şömineleri oluşturulmuştur. Böylece yerde ateş yakılması engellenmiş ve doğa korunmuştur. Her tarafta düzenli toplanan çöp konteynerleri de bulmak mümkündür. Ayrıca konuda hassas olanlar için tuvalet imkanı bulunuyor. Su sorunu ise yok. Gölün her tarafında çeşmeler mevcuttur. Eğer ben kamp yapmak istemiyorum derseniz göl manzaralı Gölcük Taş Konaklar’da kalmanız da mümkün. Son derece konforlu tasarlanmış, 4 mevsim kalabileceğiniz şömineli taş konaklarda özellikle kışın her taraf kar kaplı iken kalmanız tavsiye ediliyor. 24 sıcak su ve ısıtma bulunuyor. Ayrıca musluktan akan sular dağ suyu olduğu için içilebiliyor. Bu da çok güzel bir özellik sunuyor.