tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

Cahit Özpınar
Köşe Yazarı
Cahit Özpınar
 

KUR'ÂN, ŞEFÂATÇİDİR.

      Sevgili  Peygamberimiz HZ.Muhammed (asm) Efendimiz:"Kur'ân  okuyun! Çünkü  Kur'an,  kıyâmet  gününde dostuna(okuyucusuna) şefâatçi  olacaktır." diye ferman ediyor. Sürekli  ve düzenli  olarak Kur'an  okumak, Sevgili Peygamberimiz "asm" Efendimizin aksatmadığı ve çok  önem verdiği bir  sünnetidir. Sakif kabilesinden Evs bin Huzeyfe, arkadaşlarıyla birlikte  Medine' de  Peygamberimiz"asm " e misafir oldukları günleri şöyle  anlatır. Allah Resulü"sav"  Efendimiz,  yatsı  namazından  sonra yanımıza gelir ve bize Mekke' de çektiği sıkıntıları anlatırdı.Bir gece yanımıza biraz geç geldi.Niçin yanımıza  geç  geldiniz  yâ Resülallah? deyince, " Kur'ân ' dan her gün okuduğum kadarını(hizbimi) bitirmeden çıkmak istemedim." buyurdu.Allah' ın  Elçisi "asm", iman edenlerin Kur'an'ı düzgün okumasına çok  önem verir ve  onları  Kur'an' dan sureler  ezberlemeye teşvik  ederdi. Bu bağlamda, şu  bir hakikattir  ki  , Kur' ân  demek "Okumak" demektir.Çünkü, okumayanın düşündüğü boştur. Okumayan insanlar, dâima  geri kalırlar.Zaten, Kur'ân   şu kâinât  kitabını en anlamlı bir tarzda okuyup , çalışkan bireyler olmamızı salık vermektedir.Kur'an, yalnız  İslâmi bilimleri değil, diğer bütün pozitivist  ve maddeci bilimleri de öğrenmemizi  emreden büyük  bir bilim  ve kültür  hazinesidir. Bilim ile İslâm hiçbir  zaman çatışmaz.Bunlar daima birbirlerini tamamlarlar. Okuyan  adam, durmayan adamdır.Cemiyet fertlerine, özellikle gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak devletin en önemli  bir görevidir.Okuyan toplumlar, her platform  da kazanma şansına sahiptirler.      Cahit  ÖZPINAR
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2024 - Perşembe
Cahit Özpınar

KUR'ÂN, ŞEFÂATÇİDİR.

      Sevgili  Peygamberimiz HZ.Muhammed (asm) Efendimiz:"Kur'ân  okuyun! Çünkü  Kur'an,  kıyâmet  gününde dostuna(okuyucusuna) şefâatçi  olacaktır." diye ferman ediyor. Sürekli  ve düzenli  olarak Kur'an  okumak, Sevgili Peygamberimiz "asm" Efendimizin aksatmadığı ve çok  önem verdiği bir  sünnetidir. Sakif kabilesinden Evs bin Huzeyfe, arkadaşlarıyla birlikte  Medine' de  Peygamberimiz"asm " e misafir oldukları günleri şöyle  anlatır. Allah Resulü"sav"  Efendimiz,  yatsı  namazından  sonra yanımıza gelir ve bize Mekke' de çektiği sıkıntıları anlatırdı.Bir gece yanımıza biraz geç geldi.Niçin yanımıza  geç  geldiniz  yâ Resülallah? deyince, " Kur'ân ' dan her gün okuduğum kadarını(hizbimi) bitirmeden çıkmak istemedim." buyurdu.Allah' ın  Elçisi "asm", iman edenlerin Kur'an'ı düzgün okumasına çok  önem verir ve  onları  Kur'an' dan sureler  ezberlemeye teşvik  ederdi. Bu bağlamda, şu  bir hakikattir  ki  , Kur' ân  demek "Okumak" demektir.Çünkü, okumayanın düşündüğü boştur. Okumayan insanlar, dâima  geri kalırlar.Zaten, Kur'ân   şu kâinât  kitabını en anlamlı bir tarzda okuyup , çalışkan bireyler olmamızı salık vermektedir.Kur'an, yalnız  İslâmi bilimleri değil, diğer bütün pozitivist  ve maddeci bilimleri de öğrenmemizi  emreden büyük  bir bilim  ve kültür  hazinesidir. Bilim ile İslâm hiçbir  zaman çatışmaz.Bunlar daima birbirlerini tamamlarlar. Okuyan  adam, durmayan adamdır.Cemiyet fertlerine, özellikle gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak devletin en önemli  bir görevidir.Okuyan toplumlar, her platform  da kazanma şansına sahiptirler.
     Cahit  ÖZPINAR

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.