tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp
Yavuz Kuşdemir
Köşe Yazarı
Yavuz Kuşdemir
 

SEVGİLİLER GÜNÜ

Sevgililer Günü'nde sevgi ve aşk arasındaki farkları yazmak istedim. Sevgi, insanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygudur. İnsanlar var oldukları günden bu yana sevme ve sevilme ihtiyacını hissetmiş ve pek çok sevgi tanımı yapmışlardır. Aşk’a gelecek olursak, Aşk herkesin de bildiği gibi derin bir duygusal bağ ve çekim gücü olarak tanımlanır. İki insan arasında romantik, tutkulu ve bağlı bir ilişkiyi ifade eder. Aşk, karşılıklı sevgi, saygı, sadakat, kabul ve bağlılık gibi duygusal bileşenleri içerir. Sevgi ve aşk kavramlarına değindikten sonra 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’ne gelecek olursak şu paylaşımı yapmak istiyorum. Günümüzde özellikle gençlerin bir başkasına duydukları sevgiyi, kartlar, çiçekler, çikolata ya da sevgi mesajları yollayarak gösterme fırsatı buldukları gündür. Her yıl bu günü kutlayan bireyler olarak bu konu hakkında neler biliyoruz? Muhtemelen hiçbir şey... Peki bu Sevgililer Günü nereden çıktı? Sevgililer gününün tarihçesi aslında 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikâhlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikâhlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine MS. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat'ta sevgililer günü kutlanmaktadır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak da bilinir. Valentine kelimesi, batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında kullanılır. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada bir milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır. Sevgililer gününü önemsiz bulanlar kadar planların günler öncesinden yapan gençlerin olduğu da bir gerçek. Kimisi hediyeler alıyor, kimisi unutulmaz bir gün geçirmek için kafe ve pastanelerde rezervasyon yaptırarak sevgilisine sürpriz hazırlıyor. Gönlünde sevgi taşıyan tüm dostlar! Yazımı sevgililere mutlu günler dileyerek, noktalıyorum. Sevgililer Gününüz kutlu olsun… YAVUZ KUŞDEMİR
Ekleme Tarihi: 14 Şubat 2024 - Çarşamba
Yavuz Kuşdemir

SEVGİLİLER GÜNÜ

Sevgililer Günü'nde sevgi ve aşk arasındaki farkları yazmak istedim. Sevgi, insanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygudur. İnsanlar var oldukları günden bu yana sevme ve sevilme ihtiyacını hissetmiş ve pek çok sevgi tanımı yapmışlardır.

Aşk’a gelecek olursak, Aşk herkesin de bildiği gibi derin bir duygusal bağ ve çekim gücü olarak tanımlanır. İki insan arasında romantik, tutkulu ve bağlı bir ilişkiyi ifade eder. Aşk, karşılıklı sevgi, saygı, sadakat, kabul ve bağlılık gibi duygusal bileşenleri içerir.

Sevgi ve aşk kavramlarına değindikten sonra 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’ne gelecek olursak şu paylaşımı yapmak istiyorum. Günümüzde özellikle gençlerin bir başkasına duydukları sevgiyi, kartlar, çiçekler, çikolata ya da sevgi mesajları yollayarak gösterme fırsatı buldukları gündür.

Her yıl bu günü kutlayan bireyler olarak bu konu hakkında neler biliyoruz?

Muhtemelen hiçbir şey...

Peki bu Sevgililer Günü nereden çıktı?

Sevgililer gününün tarihçesi aslında 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikâhlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır.

Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikâhlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine MS. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat'ta sevgililer günü kutlanmaktadır.

Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak da bilinir.

Valentine kelimesi, batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında kullanılır.

Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada bir milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

Sevgililer gününü önemsiz bulanlar kadar planların günler öncesinden yapan gençlerin olduğu da bir gerçek. Kimisi hediyeler alıyor, kimisi unutulmaz bir gün geçirmek için kafe ve pastanelerde rezervasyon yaptırarak sevgilisine sürpriz hazırlıyor.

Gönlünde sevgi taşıyan tüm dostlar!

Yazımı sevgililere mutlu günler dileyerek, noktalıyorum.

Sevgililer Gününüz kutlu olsun…

YAVUZ KUŞDEMİR

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.