tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp
Azmi Yılancıoğlu
Köşe Yazarı
Azmi Yılancıoğlu
 

AKLIN YOLU BİR

     ART de, Sayın Tufan Güven’in sunduğu yaşadıkça programına ben ve Rahmetli Mehmet Pehlivan abimizle birlikte daimi konuk olduk.On üç yıl süren bu programda en az bizlerde on yıl katıldık. Programda, şehirde aidiyet duygusunu geliştirmek, şehrin geleceği ile ilgili umutlar oluşturmak, projeler üreten, bunları tartışan, suni gündemden uzak, birbiri ile çatışan değil, bir biri ile konuşan, dedikodulardan uzak bir şehrin oluşmasına katkı vermek amaçlanmıştı.       Programda, gençlerin iş, aş, eş sıkıntılarının olmadığı huzur ve güven ortamında bir şehirde yaşamaları için gıda, turizm, yeni sektörlerin oluşması, hayata geçirilmesi sıklıkla gündeme getirilmeye çalışılmıştı. Uzun yıllar sonra yine Uşak Meydan gazetesinde ve Uşak Haber gazetesinde ayni başlıklarda yazmaya çalıştım.     Özellikle gıda konusunda maalesef sonraları başka illere kaptırdığımız hayvancılık organize bölgemiz gibi konuları Ülkemizde daha tartışılmadan gündeme getirdik. Bakın kaçan balık büyük olur dedik ama maalesef gerçekten büyük bir balık olan organize Hayvancılığı kaçırdık.     Zirai üretim konusunda da Banaz ilçemiz hamam boğazı bölgesinin çıkarılmış olan jeolojik raporlarına, haritalarına ulaşma imkânı bulduk. Raporlarda Hamam boğazı bölgesinin altının boş olduğu, bu bölgede ağır tonajlı vasıtaların bile geçmesinin yasaklanması ve bu bölgeye büyük binaların yapılmaması gerektiğini okuyunca, madem buraya oteller yapamıyoruz, o zaman burayı organize sera bölgesi ilan edelim. Çevremizde kaplıca turizminde rüştünü ispat etmiş Afyon ve Kütahya illerinin otellerine sebze, meyve satalım. Hava alanımızda o yıllarda faaliyette,  madem Hollanda bize çiçek satıyor, bizde buradan dünyanın ve ülkemizin her yerine çiçek gönderelim dedik.      Bu düşüncemizi doğru bulan Üniversitemizde Pakistan’dan genetik mühendisi Profesörü kadrolarına kattı, ziraat fakültesi kurdu.     Maalesef uzun yıllar bu konu unutuldu. Bu gün, özellikle Rusya- Ukrayna savaşı, küresel iklim değişiklikleri ve Artan dünya nüfusu tüm dünyada nihayet gıdayı stratejik bir madde olarak gördü ve stratejik madde ilan etti.     Geçtiğimiz günlerde müjdeli bir haber duyduk; “ ilimizden Atanmış, seçilmiş ve odalardan oluşan bir heyetin Hamam boğazına Organize sera bölgesi kurulma taleplerini iletmek ve kulis oluşturma maksadı ile Başkentimize gittiler”. İnanır mısınız? Bu haberi alınca bir çocuk gibi sevindim. Bu haber ayrıca İlimizin eski günlerinde olduğu gibi projeleri konuşmaya, tartışmaya başlayacağı günlerinde habercisi niteliğindeydi.      Aslında sıradan olaylar ve parti merkezlerinin yapması gereken işleri biz burada yapınca ve tartışınca, ayrışma, çatışma oluyor. Projeleri konuşup tartışınca ise aklın yolu bir oluyor.     Mutluluğunuz daim olsun.      
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2023 - Cumartesi
Azmi Yılancıoğlu

AKLIN YOLU BİR

     ART de, Sayın Tufan Güven’in sunduğu yaşadıkça programına ben ve Rahmetli Mehmet Pehlivan abimizle birlikte daimi konuk olduk.On üç yıl süren bu programda en az bizlerde on yıl katıldık. Programda, şehirde aidiyet duygusunu geliştirmek, şehrin geleceği ile ilgili umutlar oluşturmak, projeler üreten, bunları tartışan, suni gündemden uzak, birbiri ile çatışan değil, bir biri ile konuşan, dedikodulardan uzak bir şehrin oluşmasına katkı vermek amaçlanmıştı.  

    Programda, gençlerin iş, aş, eş sıkıntılarının olmadığı huzur ve güven ortamında bir şehirde yaşamaları için gıda, turizm, yeni sektörlerin oluşması, hayata geçirilmesi sıklıkla gündeme getirilmeye çalışılmıştı. Uzun yıllar sonra yine Uşak Meydan gazetesinde ve Uşak Haber gazetesinde ayni başlıklarda yazmaya çalıştım.

    Özellikle gıda konusunda maalesef sonraları başka illere kaptırdığımız hayvancılık organize bölgemiz gibi konuları Ülkemizde daha tartışılmadan gündeme getirdik. Bakın kaçan balık büyük olur dedik ama maalesef gerçekten büyük bir balık olan organize Hayvancılığı kaçırdık.

    Zirai üretim konusunda da Banaz ilçemiz hamam boğazı bölgesinin çıkarılmış olan jeolojik raporlarına, haritalarına ulaşma imkânı bulduk. Raporlarda Hamam boğazı bölgesinin altının boş olduğu, bu bölgede ağır tonajlı vasıtaların bile geçmesinin yasaklanması ve bu bölgeye büyük binaların yapılmaması gerektiğini okuyunca, madem buraya oteller yapamıyoruz, o zaman burayı organize sera bölgesi ilan edelim. Çevremizde kaplıca turizminde rüştünü ispat etmiş Afyon ve Kütahya illerinin otellerine sebze, meyve satalım. Hava alanımızda o yıllarda faaliyette,  madem Hollanda bize çiçek satıyor, bizde buradan dünyanın ve ülkemizin her yerine çiçek gönderelim dedik.

     Bu düşüncemizi doğru bulan Üniversitemizde Pakistan’dan genetik mühendisi Profesörü kadrolarına kattı, ziraat fakültesi kurdu.

    Maalesef uzun yıllar bu konu unutuldu. Bu gün, özellikle Rusya- Ukrayna savaşı, küresel iklim değişiklikleri ve Artan dünya nüfusu tüm dünyada nihayet gıdayı stratejik bir madde olarak gördü ve stratejik madde ilan etti.

    Geçtiğimiz günlerde müjdeli bir haber duyduk; “ ilimizden Atanmış, seçilmiş ve odalardan oluşan bir heyetin Hamam boğazına Organize sera bölgesi kurulma taleplerini iletmek ve kulis oluşturma maksadı ile Başkentimize gittiler”. İnanır mısınız? Bu haberi alınca bir çocuk gibi sevindim. Bu haber ayrıca İlimizin eski günlerinde olduğu gibi projeleri konuşmaya, tartışmaya başlayacağı günlerinde habercisi niteliğindeydi.

     Aslında sıradan olaylar ve parti merkezlerinin yapması gereken işleri biz burada yapınca ve tartışınca, ayrışma, çatışma oluyor. Projeleri konuşup tartışınca ise aklın yolu bir oluyor.

    Mutluluğunuz daim olsun.

 

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hüsnü özler
(09.09.2023 21:06 - #154)
Azmi abim süper konulara açıklık getirdin teşekkürler..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.