Türkiye Gastronomi Liseleri Yetenek Sınavı Başlıyor
Türkiye Gastronomi Liseleri Yetenek Sınavı Başlıyor
İçeriği Görüntüle

Etkinlik, gıda hassasiyetleriyle yaşamak zorunda kalan bireyler ve aileleri için moral niteliğinde olurken, kent protokolünden katılımlar da gerçekleşti. Etkinliğe; Uşak Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürü Meryem Gülhan, Belediye Basın Yayın Müdürü Ali Genç, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’nden Uzm. Dr. Buse Yüksel ve hem Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hem de özel kliniğinde hizmet veren Diyetisyen Yasemin Şen de katılım sağladı.

Çölyak (1)Glütensiz Dostluklar, Paylaşımlı Sohbetler

Dernek tarafından organize edilen buluşmada, Çölyak ve fenilketonüri (PKU) hastalarının yaşadığı beslenme zorluklarına dikkat çekilirken, glütensiz ve düşük proteinli ürünlerin erişilebilirliğinin artırılması gerektiği vurgulandı. Katılımcılara uygun içerikli dondurmalar ikram edilirken, çay sohbetinde bilgi paylaşımı ve deneyim aktarımı da ön plandaydı.

Çölyak (3)-1Etkinlikte söz alan Uzm. Dr. Buse Yüksel, Çölyak ve PKU hastalarının düzenli takiplerinin önemine değinirken, Diyetisyen Yasemin Şen ise uygun beslenme alışkanlıklarının hastalık yönetiminde oynadığı rolü anlattı. Belediye temsilcileri ise engelleri aşmak için toplumun her kesimine duyarlılık çağrısında bulunarak derneğe destek mesajı verdi.

Çölyak PKU El Ele Derneği yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Bugün sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda bir farkındalık buluşmasıydı. Bizimle birlikte olan tüm konuklarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Uşak’ta bu konudaki duyarlılık her geçen gün artıyor” ifadelerine yer verildi.

Çölyak (2)-1

Muhabir: Yavuz Kuşdemir