Kampanya, Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Berfin Demir, Ayşe İlayda Ünlü ve Asal Algburi tarafından iki farklı mekânda yürütüldü. İlk etkinlikler; 22, 24 ve 28 Nisan 2025 tarihlerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşçılık Kursu’nda eğitmen Nida Peker eşliğinde gerçekleştirildi. 7 Mayıs’ta ise etkinlik, SHAWARMA HOUSE’da şef Kâmil Başar’ın katılımıyla devam etti.
Etkinliklerde, atık olarak değerlendirilen gıdalar farklı tariflerle yeniden sofralara kazandırıldı. Nida Peker ile yapılan çalışmalarda; patates kabuğundan cips, çökelek peyniri, kruton ekmek, karamelli elma kabuğu tatlısı ve karışık meyve suyu tarifleri hazırlandı. Bu tarifler, “Atıksız Mutfak” adlı YouTube ve TikTok kanalında yayınlandı.
7 Mayıs’taki etkinlikte ise Kâmil Başar rehberliğinde çilek sirkesi ve muz turşusu tarifleri yapıldı. Bu tarifler de yine “Atıksız Mutfak” adlı sosyal medya kanallarında izleyicilerle paylaşıldı.
Projeyi yürüten öğrenciler, gıda israfının yalnızca ekonomik değil; aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek şu mesajı verdi:
“DOLU BİR TABAK, DOLU BİR ÇÖP DEĞİLDİR. İSRAF ETMEYELİM.”