En sevilen tavuk tariflerinden biri olan kanat bu kez fırında pişiyor, lezzetine doyum olmuyor. Hem de evde tava da kirletmeden hazırlıyoruz. Bol baharatlı, salçalı bu sos sayesinde kanatlar hem nar gibi kızarıyor hem de içleri yumuşacık kalıyor. Karşınızda mangal lezzetini aratmayan kanat ızgara tarifi.

KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ 25 dakika

Kanat Izgara Tarifi İçin Malzemeler

HAYATA BİRLİKTE UYUM SAĞLIYORUZ
HAYATA BİRLİKTE UYUM SAĞLIYORUZ
İçeriği Görüntüle

750 gram tavuk kanadı, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı karabiber, ½ çay kaşığı kekik, 1 adet büyük boy rendelenmiş domates, 1 tatlı kaşığı

Salça, 1 çay kaşığı tuz, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, 2-3 diş ezilmiş sarımsak.

Kanat Izgara Yapim5

Kanat Izgara Tarifi Nasıl Yapılır?

Sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın. Ardından güzelce karıştırın. Kanatları ilave edip güzelce harmanlayın. Üzerine streç film ile örtüp buzdolabında dinlendirmeye bırakın. Kanatları uygun bir fırın kabına sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında nar gibi kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun. 

Kaynak: yemek.com