06.08.2025 Uşak'ta Vefat Edenler
06.08.2025 Uşak'ta Vefat Edenler
İçeriği Görüntüle
İstavrit, Uskumru, Hamsi, Çubra, Palamut vatandaşların en çok tercih ettiği balık çeşitleri arasında. Peki bu yıl vatandaşlar kaç liradan balık alacak? Evde balık temizleyemeyenler için öneriler nelerdir? Kasım ayında hangi balık yenir? Balık nasıl pişirilir? Karadeniz hamsisi Uşak'a ne zaman gelir? Bu soruların cevabını Uşak'ta balık esnafı Mehmet Ünal'dan öğrenelim.   Karadeniz Hamsisi Uşak'a Geldi:Kilosu 100 TL Uşaklı balıkçı Mehmet Ünal "Bu sene balıkta sıkıntı var yine . Her ne kadar palamutun bol olduğu söylense de palamut, hamsiyi tüketiyor. Hamsi olmadığı içinde tezgahlarda hamsi bulunduramıyoruz ya da fahiş fiyatlarla satmak durumundayız. Bu hafta Karadeniz Hamsisi gelmeye başladı, kilosu 100 TL, palamut fiyatları da bu hafta yükselişe geçti, geçen hafta 40 TL olan palamut bu hafta 60 TL tanesi."dedi. Genellikle Vatandaşların Tercihi Karadeniz Balıkları "Dar gelirli ailelerin tercih ettiği balık türü genel de küçük balıklar. Sardalya en çok tüketilen balıkların başında geliyor.Palamut durumuna ve maddi imkanına göre iki kişilik üç kişilik bir aile bir tane palamut alsa yetmiyor, iki tane veya üç tane alması gerekiyor.Tanesi 60 TL olduğu için haftalık balık tüketemiyor, iki hafta da bir üç hafta da bir geliyor.Bunun için vatandaş daha çok küçük balık tercih ediyor en çok giden balık çeşidi ise sardalya, bununla birlikte uskumru, japon hamsisi olarak adlandırdığımız pazarlar da Sinop hamsisi olarak bilinen balık türü, genellikle vatandaşların tercihi Karadeniz balıkları soğuk olduğu için ve yağlı olduğu için daha fazla tercih edilmekte.Kefal balığı Karadeniz Levreği olarak bilinen balık türünü satıyoruz.Vatandaşında bu yönde talebi daha fazla, bunun haricinde bütün balık türleri mevcut hergün yeni ve taze balık gelmekte."dedi. Balıklarınızı Temizleyip Teslim Ediyoruz "Biz bütün balıkları temizliyoruz. Salı ve Çarşamba günleri özellikle beş veya altı tane temizleme görevlilerimiz geliyor. Arka tarafta temizleme standımız var küçük balıkların hepsi temizlenerek müşterilere teslim ediliyor"dedi.  Alabalık her yerde yapılabilen bir balık. "Palamut tavası ve fırını çok güzel olur.Mezgit ise kılçıksız bir balık ve mecburen tavada yapılmak zorunda fırında veya ızgarada yaparsanız o balığın lezzetini alamazsınız.Alabalık her yerde yapılabilen bir balık.Biz burada balığı verirken vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz.Balığı nerde yapması gerekiyorsa almış olduğun balığın türüne göre biz yönlendiriyoruz."dedi. Mevsimsel olarak balık tüketsinler. "İnterneti yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Balık almaya gelmeden önce 10 dakikalarını ayırıp mevsimine göre, hangi balıklar tüketilir? Hangi balıklar hangi şartlarda yapılırsa besin değerini kaybetmez? Daha lezzetli olur? Bunların araştırmasını yapıp ona göre gelip balıklarını tercih edebilirler bizde burada onlara yardımcı olalım ama tercihim mutlaka bir araştırma yapsınlar."dedi.     (MELİKE PANCARCI)

Muhabir: Uşak Haber Gazetesi