Manşet

ASIRLIK DÜKKAN “HAFIZAMCAOĞLU AKTARİYESİ”

(ÖZEL HABER) Uşaklı Emine Amcaoğlu, asırlık dükkan Hafızamcaoğlu Aktariyesi’nin tarihini anlattı. Amcaoğlu, vatandaşlara kulaktan dolma bilgilerle yanlış ürün kullanımı hakkında vatandaşları uyardı.

Hafızamcaoğlu Aktariyesi’nin sahipleri Emine Amcaoğlu, dükkanın tarihi hakkında “Ben Emine Amcaoğlu. Dükkanımız 1880 yılında eşimin dedesinin babası Mehmet Amcaoğlu tarafından kurulmuştur. Biz altıncı kuşak olarak ata mesleğine eşim ahmet Amcaoğlu birlikte devam etmekteyiz. İlk kurulduğunda küçük kaplar içerisinde satılan baharatlarımız günümüzün teknolojisiyle ve baharatlara olan taleplerin çoğalmasıyla daha geniş bir ürün portföyüne sahip olduk. Dükkanımızda baharatlarımız,bitkisel aromatik bitkilerimiz var. Şifayen sattığımız ürünleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın bizlere önermiş olduğu koşullarda saklıyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz. Baharatlarımızı günümüzün koşullarında steril yöntemlerle saklıyoruz ve halkımıza ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Amcaoğlu, yanlış ürün kullanımı hakkında vatandaşları uyardı. Amcaoğlu, konuşmasında “Ben Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın onaylamadığı hiçbir ürünü kesinlikle satmam. İnsan sağlığına zaralı olabilecek bir ürünü müşteriye vermem. Bunu yapmadığım için müşteriler diğer aktarlardan temin ediyorlar. Daha sonra müşteriler pişman oluyorlar, gelip özür diliyorlar. Diğer aktarlar üstün körü ilaç hazırlayıp satıyorlar. Biz dükkanımızda kesinlikle böyle bir şeye müsade etmiyoruz. Benim kendi karışımlarım bakanlık tarafından onaylıdır. Biz doğal baharatlar satıyoruz, kendi yemediğimiz baharat ürünlerini müşteriye satmıyoruz. Aktarcılık, mesleği herkesin eline geçmemesi gereken bir meslektir. İnternet sitelerinde doğal yöntemler adı altında yalan yanlış bilgiler kol geziyor. İnternette her yazanın doğru olmadığı için bunları teyit etmek amaçlı bir kaynağa takılı kalmadan, insanların asıl kaynaklardan bilginin doğru olup olmadığına bakması gerekiyor. Yanlış, sahte ürün kullanım sonucu üzücü sonuçlarla karşılaşan insanlar var. Bu hastalık sahibi olmaya kadar gidebiliyor. Bunlara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Evimde 100 tane kitap var, hepsini okumuşumdur. Bir tanesine bakıp o formülü uygulamıyorum. Önce araştıyorum eğer uygunsa öyle deneyimliyorum.

İşimi severek yapıyorum. Keyifli zevkli bir işimiz var. Hiç bir sabah ‘öf bugün de iş var’ diyerek uyanıp dükkanı açmadım. Her gün farklı insanlarla muhattap oluyoruz. Müşterilerimizle bilgi paylaşımı yaptığımız bir dükkanımız var. Onlar bizden bir şeyler öğreniyorlar. Bizim de bilmediğimiz konular oluyor, müşterilerimizden yeni şeyler öğrendiğimiz oluyor” dedi.

Uşak’ta kahvemiz bir numaradır diyen Amcaoğlu, “İthalatçıdan çiğ olarak aldığımız kahveyi eşim kendi önce kavuruyor daha sonra öğütüp satışa sunuyor. Kendi formülümüzle ürettiğimiz bir Türk kahvemiz var. Bunu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. İşimiz yorucu olsada biz mesleğimizi icra etmekten keyif alıyoruz” sözlerine yer verdi. Amcaoğlu, “Dünyanın gelişmiş ülkelerinde olan işletmelerde olduğu gibi bizim Devletimizin de küçük esnafa destek olmasını istiyoruz. Bizlerin gücünü daha çok artırmaları lazım. Maalesef Türkiye’de böyle bir şey yok. Küçük esnafa sahip çıklmıyor. Bunun için üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.