Manşet

Uşak’ın Asırlık Lezzeti Yumak’ta Hayat Buluyor

Yumak Restaurant, Uşak’ın kültürel mirası çömlek kebabını ustalıkla hazırlayarak kentin geleneksel mutfağını misafirleriyle buluşturuyor.

(ÖZEL HABER) - Uşak Yumak Restaurant, şehrin yüzyıllardır süregelen gastronomi mirasını yaşatan özel bir lezzeti sofralara taşıyor: Uşak Çömlek Kebabı. Baharatlarla dinlendirilmiş kuzu etinin özel sosla harmanlanıp çömlekte ağır ateşte saatlerce pişirildiği bu yöresel yemek, hem damak zevkine hem de kültürel belleğe hitap ediyor. Ustaların sabırla hazırladığı çömlek kebabı, Uşak’ın geçmişten bugüne uzanan özgün mutfak kültürünü yaşatırken misafirlere unutulmayacak bir deneyim sunuyor. Yumak Restaurant, “Bu sadece bir yemek değil; Uşak’ın ruhu ve mirasıdır” mottosuyla misafirlerini ağırlıyor.

Çömlek Kebabının Malzemeleri ve Hazırlanışı

Çömlek Eti – Uşak

Malzemeler:

1 kilo kuzu budu

1 orta boy soğan

3 adet kuru biber

50 gr tereyağı

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı salça

1 tutam karabiber

Yapılışı:

Kuzu eti ceviz büyüklüğünde doğranıp yıkanarak süzülür. Çömlek hafif ateşte ısıtılır, tereyağı eklenerek eritilir. Etler çömleğe alınarak tahta kaşıkla kavrulur. Et suyunu çektikten sonra salça ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Ardından 2 su bardağı sıcak su eklenir. Dörde bölünmüş soğan, sarımsak, kuru biber ve karabiber çömleğe eklenir. Kaynadıktan sonra tuz ilave edilip ateş kısılır. Çömleğin kapağı un ve sudan hazırlanan hamurla mühürlenir. Kor ateşte yaklaşık 3 saat pişirildikten sonra servis edilir. Gülümser Demirer’in aktardığı bu tarif, Uşak mutfağının zarafetini ve geleneksel tekniklerini bugüne taşıyor.