Manşet

Tarhananın En Lezzetlisi Seçildi

21.Geleneksel Gediz Tarhana Festivali etkinlikleri kapsamında 10 yarışmacının katılımı ile yapılan yarışmada, katılımcılar tarhanalarını en güzel şekilde jüri üyelerine sunmanın telaşıyla güzel anlar geçirdiler.

Jüri üyeleri tarhananın kokusu, kıvamı, lezzeti ve görselliği gibi kriterlere bakarak puanlama yaptı. Yarışma sonunda Ayşe Bilgili 2025 yılı Tarhana Pişirme Yarışması birincisi olurken, Hatice Yüksel ikinci, Güzide Özsoy ise üçüncü oldu.

Gediz Belediyesi, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası ile S.S. Gediz Elif Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde düzenlenen yarışmaya; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Gediz Kaymakamı Emrah Uzun, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Gökhan Dağılgan, MHP İlçe Başkanı Fatih Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, Daire Amirleri, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan, STK Temsilcileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Jüri Üyeleri İnfluencer Ayhan Mortepe, Antalya Gurmesi Murat Atay, Marka ve Patent Danışmanı Huriye Özener, Ramazan Çam, Mehmet Kocabaş, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini vermek üzere protokol üyeleri tarafından birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın ödülleri takdim edilerek, yarışmaya giren tüm yarışmacılara hediyeleri ile teşekkür edildi.