tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

YENİDOĞAN TARAMA PROGRAMI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Uşak Haberleri 05.06.2023 - 01:57, Güncelleme: 05.06.2023 - 09:46 2320+ kez okundu.
 

YENİDOĞAN TARAMA PROGRAMI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz aylarda Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kemalöz Özel Öztan hastanesinde 17 sağlık personeline Yenidoğan Tarama Proğramı Eğitimi verildi.
Fenilketonüri, PKU ve otozomal resesif olarak anılan kalıtsal bir hastalık olarak tanımlanıyor. Fenilketonüri kanda fenilalanin adı verilen madde seviyesinin yükselmesi ile ortaya çıkıyor. Fenilketonüri hastalığının tedavi edilmemesi, fenilalanin vücutta zararlı seviyelere çıkmasına, bu durum da hastalarda zihinsel engelliliğe ve diğer ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. 1934’te keşfedilen fenilketonüri, tüm dünyadaki etnik gruplar ve coğrafi bölgeler arasında farklılık gösteriyor. Fenilketonüri, ülkemizde de akraba evlilikleri nedeniyle sık görülüyor. Fenilketonüri, doğumdan kısa bir süre sonra yenidoğan taramasıyla tespit edilerek tedavi edilebiliyor. Bilindiği üzere, Aralık 2006 tarihinden itibaren ülkemizde Ulusal Yenidoğan Tarama Programı yürütülmekte ve bu amaçla Fenilketonüri, Konjenital Hipotiroidi, Biyotinidaz Eksikliği ve Kistik Fibrozis olmak üzere dört hastalığın taraması yapılmaktadır. Bu kapsamda; ilimizde FKÜ alan personelin eksik ve yanlış bilgi girişinin engellenmesi açısından tarama yapılan hastalıklar hakkında bilgilendirilmesi, doğru numune alımının sağlanması ve konunun hassasiyetinin vurgulanması amacı ile 09:00- 12:00 saatleri arasında ilimiz Kemalöz Özel Öztan hastanesinde 17 sağlık personeline eğitim verilmiştir. (EMİNE ÖZLER)                              
Geçtiğimiz aylarda Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kemalöz Özel Öztan hastanesinde 17 sağlık personeline Yenidoğan Tarama Proğramı Eğitimi verildi.

Fenilketonüri, PKU ve otozomal resesif olarak anılan kalıtsal bir hastalık olarak tanımlanıyor. Fenilketonüri kanda fenilalanin adı verilen madde seviyesinin yükselmesi ile ortaya çıkıyor. Fenilketonüri hastalığının tedavi edilmemesi, fenilalanin vücutta zararlı seviyelere çıkmasına, bu durum da hastalarda zihinsel engelliliğe ve diğer ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. 1934’te keşfedilen fenilketonüri, tüm dünyadaki etnik gruplar ve coğrafi bölgeler arasında farklılık gösteriyor. Fenilketonüri, ülkemizde de akraba evlilikleri nedeniyle sık görülüyor. Fenilketonüri, doğumdan kısa bir süre sonra yenidoğan taramasıyla tespit edilerek tedavi edilebiliyor.

Bilindiği üzere, Aralık 2006 tarihinden itibaren ülkemizde Ulusal Yenidoğan Tarama Programı yürütülmekte ve bu amaçla Fenilketonüri, Konjenital Hipotiroidi, Biyotinidaz Eksikliği ve Kistik Fibrozis olmak üzere dört hastalığın taraması yapılmaktadır.

Bu kapsamda; ilimizde FKÜ alan personelin eksik ve yanlış bilgi girişinin engellenmesi açısından tarama yapılan hastalıklar hakkında bilgilendirilmesi, doğru numune alımının sağlanması ve konunun hassasiyetinin vurgulanması amacı ile 09:00- 12:00 saatleri arasında ilimiz Kemalöz Özel Öztan hastanesinde 17 sağlık personeline eğitim verilmiştir. (EMİNE ÖZLER)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.