tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

UŞAK’TA ORMAN BENİM KAMPANYASI’NA BÜYÜK İLGİ

Manşet 08.05.2024 - 00:05, Güncelleme: 07.05.2024 - 15:31 664 kez okundu.
 

UŞAK’TA ORMAN BENİM KAMPANYASI’NA BÜYÜK İLGİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı başlatılan ‘Orman Benim Kampanyası’ Uşak’ta il merkezi ve ilçelerinde yoğun bir tempo ile devam ediyor. İlk olarak Uşak Valisi Dr. Turan Ergün başkanlığında il merkezinde başlatılan kampanya, ilçelerde de ilgi giderek artıyor.
Uşak’ın Sivaslı İlçesi Milli Eğitim Müdürü İlker Yelken öncülüğünde öğrenciler ile Evrenli Doğal Parkı’nda bulunan ormanlık alanda düzenlenen etkinlikte ormanlık alan temizlendi. Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Yelken, “Orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün il ve ilçelerde eş zamanlı olarak düzenlenen ''Orman Benim" kampanyası etkinliğine katıldık. ​Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 30'u ormandır. Bu devasa alanda Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışmayı gerçekleştirmektedir. Ancak alanın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bu alanı çöp ve atıklardan arınmış hale getirmek, temiz tutmak, korumak sadece bir kurumun değil, toplum olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur” dedi. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı nedenlerle başladığını düşündüğümüzde ormana atılan atıklar orman yangınlarının çıkması ve ilerlemesinde önemli role sahiptir. “Orman Benim" kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanın hepimizin emaneti olduğu ve hep birlikte korumamız gerektiğini, orman yangınlarını önleme konusunda milletçe alacağımız tedbirlerin olduğunu kamuoyuna anlatacağız. Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu toplum olarak hepimiz biliyoruz. Bizim için havayı ve suyu temizleyen ormanlarımızı atıklardan temizlemek için hep birlikte harekete geçiyoruz. Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları çocuk, genç, erkek, kadın demeden 81 ilimizde bir olarak hep beraber topluyoruz ormanlarımızı hep birlikte koruyoruz. Kampanyamıza vatandaşlarımızın katılım sağlayacağına gönülde inanıyor, özellikle kampanya bilincinin toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla bütün orman dostlarımızı hem etkinlik alanlarımıza hem de sosyal medyada kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz” denildi.  
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı başlatılan ‘Orman Benim Kampanyası’ Uşak’ta il merkezi ve ilçelerinde yoğun bir tempo ile devam ediyor. İlk olarak Uşak Valisi Dr. Turan Ergün başkanlığında il merkezinde başlatılan kampanya, ilçelerde de ilgi giderek artıyor.

Uşak’ın Sivaslı İlçesi Milli Eğitim Müdürü İlker Yelken öncülüğünde öğrenciler ile Evrenli Doğal Parkı’nda bulunan ormanlık alanda düzenlenen etkinlikte ormanlık alan temizlendi. Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Yelken, “Orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün il ve ilçelerde eş zamanlı olarak düzenlenen ''Orman Benim" kampanyası etkinliğine katıldık. ​Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 30'u ormandır. Bu devasa alanda Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışmayı gerçekleştirmektedir. Ancak alanın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bu alanı çöp ve atıklardan arınmış hale getirmek, temiz tutmak, korumak sadece bir kurumun değil, toplum olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı nedenlerle başladığını düşündüğümüzde ormana atılan atıklar orman yangınlarının çıkması ve ilerlemesinde önemli role sahiptir. “Orman Benim" kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanın hepimizin emaneti olduğu ve hep birlikte korumamız gerektiğini, orman yangınlarını önleme konusunda milletçe alacağımız tedbirlerin olduğunu kamuoyuna anlatacağız. Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu toplum olarak hepimiz biliyoruz. Bizim için havayı ve suyu temizleyen ormanlarımızı atıklardan temizlemek için hep birlikte harekete geçiyoruz.

Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları çocuk, genç, erkek, kadın demeden 81 ilimizde bir olarak hep beraber topluyoruz ormanlarımızı hep birlikte koruyoruz. Kampanyamıza vatandaşlarımızın katılım sağlayacağına gönülde inanıyor, özellikle kampanya bilincinin toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla bütün orman dostlarımızı hem etkinlik alanlarımıza hem de sosyal medyada kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.