UŞAK TARIM ORMAN ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR
UŞAK TARIM ORMAN ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR
Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe köylerinde; tarımsal üretimin planlanması, yeni destekleme modeli, Uşak İl Özel İdaresi kaynaklı Toprak Analizi Desteği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Yaşam Alanı Oluşturma ve Eşme Koyunu Geliştirme Projeleri, tarla faresi ile mücadele, atıl tarım arazilerinin kiralanması konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Banaz Ayrancı Köyü, Eşme Kolonkaya Köyü, Sivaslı İlçe Merkezi, Karahallı Külköy ve Bekiköy Köyleri, Merkez Paşacıoğlu, Ortaköy, Çarıkköy, Mende Köylerinde; İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personellerimiz tarafından, üreticilerimize tarımsal üretimin planlanması, yeni destekleme modeli, Uşak İl Özel İdaresi kaynaklı Toprak Analizi Desteği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Yaşam Alanı Oluşturma ve Eşme Koyunu Geliştirme Projeleri, tarla faresi ile mücadele, atıl tarım arazilerinin kiralanması konularında bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Toprak Analizi Desteklemesi kapsamında sonuçları çıkan üreticilerimize ekecekleri ürüne göre gübreleme tavsiyesinde bulunuldu, atıl tarım arazilerinin kiralanması ile ilgili arazi tespitleri yapıldı” denildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Hazine’nin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan tarım arazileri hariç olmak üzere, mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olan ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerini devlet kiraya verebilecek. Düzenleme kişinin veya ortak olunan bir tarla üzerinde iki yıl boyunca tarımsal üretim yapmazsa, kişiden alıp o bölgede üretim yapan kişilere belirlediği bir kiralama bedeli üzerinden ödeme yaparak boş tarlaları üretime kazandırmayı hedefliyor. Bu uygulama dünyada, ABD, Çin, Brezilya, Japonya, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yapılmakta ancak bu ülkelerde ilgili bakanlık, atıl durumdaki arazilerin kullanımını sağlamak amacıyla çeşitli teşvikler veriyor, oluşturulan kiralama sistemi, tarım kooperatifleri ve birlikler aracılığıyla yürütülüyor, yerel yönetimlerle işbirliği yapılıyor ve tarımsal üretimi artırmayı hedefliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.