tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

UŞAK EĞİTİM DÜNYASINDA ÇEYREK ASIRLIK MÜCADELE

Manşet 27.04.2024 - 00:05, Güncelleme: 26.04.2024 - 13:14 530 kez okundu.
 

UŞAK EĞİTİM DÜNYASINDA ÇEYREK ASIRLIK MÜCADELE

Uşak’ta Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş Sendikaları’nda genel merkez yönetimlerinde ve sendikaların başkanlık görevlerinde 25 yıldır görev yapan, Eğitim-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, 12 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.
Çeyrek asırlık sendika ve dernek görevlerinin ardından son 10 Eğitim-İş Uşak Şube Başkanlığı görevini yürüten Ercan Uzun, 12 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurulda aday olmadığını belirterek, “1999-2001 yılları arası Eğitim Sen yönetiminde iki yıl. 2002-2012 yılları arası Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanlığı 10 yıl. 2012-2014 yılları arası Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetiminde iki yıl ve son 10 yıldır 2014-12 Mayıs 2024 yılları arası Eğitim-İş Sendikası görevlerini yürüttüm. Toplam 25 yıl aralıksız mücadelenin bizzat içinde oldum. Buda demek oluyor ki çeyrek yüzyıllık mücadele. Daha da önemlisi iktidara karşı, muhalif olan demokratik kitle örgütlerinde başkanlık yaparak mücadelemi sürdürdüm. Mücadeleyle geçen bir ömür kolay değil” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanlığı yaptığı sırada sıkıntılı bir dönem içinde olduklarını ifade eden Uzun, “Cumhuriyet mitingleriyle Türkiye’nin ayağa kalktığı, ardından iktidar ve Fettullah terör örgütünün uydurduğu Ergenekon ve Balyoz davalarıyla aydınlarımızın hapse atıldığı ve bütün kurumların yerle bir edildiği bir dönemdi. İktidar ve milli eğitim tarafından sürekli baskı altına alınarak susturulmaya çalışıldık. Ama hiçbir zaman susmadık. Gerekeni gerektiği yerde de söylemekten çekinmedik. O dönemde de Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şubesi’ni nicelik olarak büyüttük, en etkin demokratik kitle örgütü haline geldi” diye konuştu. Eğitim-İş Sendikası’nın da kuruluş ve büyüme sürecinin çok sıkıntılı olduğuna değinen Ercan Uzun, “Sekiz arkadaşımızla çıktığımız yolda, 24 Kasım 2005 tarihinde Eğitim-İş Uşak Şubesi’ni kurduk. Sendikamızın büyümesi için çok emek verildi. Kurucu başkanımız Ali Kaya, sonraki başkanlarımız Hacim Küçükkaya ve Barlas Batur’un çok emekleri geçti. 2014 yılında arkadaşların ortak kararıyla Eğitim-İş Uşak Şube Başkanı olmam istendi. Bizde bunu bir misyon kabul edip, görevi üstlendik. O dönemde 286’dan aldığımız üye sayısını 1400 üyeye taşıdık. Şu an Uşak’ta milli eğitim camiası içinde ikinci sendikayız. Uşak’ta da en etkili sendika olduğumuzu düşünüyorum. Bu yıl seçim dönemiydi. Seçimde aday değilim. Her şeyin bir başlangıcı varsa bitişi de olmalıdır. Bundan sonraki süreçte sade bir vatandaş ve üye olarak yaşamımı devam ettirmek istiyorum. 25 yıllık mücadelemde beni yalnız bırakmayan, destekleyen sevgili eşime ve oğluma çok çok teşekkür ediyorum. Mücadelemde bana sahip çıkan dostlarıma, omuz omuza mücadele verdiğim arkadaşlarıma, yoldaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.  
Uşak’ta Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş Sendikaları’nda genel merkez yönetimlerinde ve sendikaların başkanlık görevlerinde 25 yıldır görev yapan, Eğitim-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, 12 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Çeyrek asırlık sendika ve dernek görevlerinin ardından son 10 Eğitim-İş Uşak Şube Başkanlığı görevini yürüten Ercan Uzun, 12 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurulda aday olmadığını belirterek, “1999-2001 yılları arası Eğitim Sen yönetiminde iki yıl. 2002-2012 yılları arası Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanlığı 10 yıl. 2012-2014 yılları arası Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetiminde iki yıl ve son 10 yıldır 2014-12 Mayıs 2024 yılları arası Eğitim-İş Sendikası görevlerini yürüttüm. Toplam 25 yıl aralıksız mücadelenin bizzat içinde oldum. Buda demek oluyor ki çeyrek yüzyıllık mücadele. Daha da önemlisi iktidara karşı, muhalif olan demokratik kitle örgütlerinde başkanlık yaparak mücadelemi sürdürdüm. Mücadeleyle geçen bir ömür kolay değil” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanlığı yaptığı sırada sıkıntılı bir dönem içinde olduklarını ifade eden Uzun, “Cumhuriyet mitingleriyle Türkiye’nin ayağa kalktığı, ardından iktidar ve Fettullah terör örgütünün uydurduğu Ergenekon ve Balyoz davalarıyla aydınlarımızın hapse atıldığı ve bütün kurumların yerle bir edildiği bir dönemdi. İktidar ve milli eğitim tarafından sürekli baskı altına alınarak susturulmaya çalışıldık. Ama hiçbir zaman susmadık. Gerekeni gerektiği yerde de söylemekten çekinmedik. O dönemde de Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şubesi’ni nicelik olarak büyüttük, en etkin demokratik kitle örgütü haline geldi” diye konuştu.

Eğitim-İş Sendikası’nın da kuruluş ve büyüme sürecinin çok sıkıntılı olduğuna değinen Ercan Uzun, “Sekiz arkadaşımızla çıktığımız yolda, 24 Kasım 2005 tarihinde Eğitim-İş Uşak Şubesi’ni kurduk. Sendikamızın büyümesi için çok emek verildi. Kurucu başkanımız Ali Kaya, sonraki başkanlarımız Hacim Küçükkaya ve Barlas Batur’un çok emekleri geçti. 2014 yılında arkadaşların ortak kararıyla Eğitim-İş Uşak Şube Başkanı olmam istendi. Bizde bunu bir misyon kabul edip, görevi üstlendik. O dönemde 286’dan aldığımız üye sayısını 1400 üyeye taşıdık. Şu an Uşak’ta milli eğitim camiası içinde ikinci sendikayız. Uşak’ta da en etkili sendika olduğumuzu düşünüyorum. Bu yıl seçim dönemiydi. Seçimde aday değilim. Her şeyin bir başlangıcı varsa bitişi de olmalıdır. Bundan sonraki süreçte sade bir vatandaş ve üye olarak yaşamımı devam ettirmek istiyorum. 25 yıllık mücadelemde beni yalnız bırakmayan, destekleyen sevgili eşime ve oğluma çok çok teşekkür ediyorum. Mücadelemde bana sahip çıkan dostlarıma, omuz omuza mücadele verdiğim arkadaşlarıma, yoldaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.