whatsapp

Otizm’de Polonya ve Türkiye'de Paylaşılan Zorluklar ve Çözümler

Manşet 30.10.2024 - 00:00, Güncelleme: 29.10.2024 - 16:12 1528 kez okundu.
 

Otizm’de Polonya ve Türkiye'de Paylaşılan Zorluklar ve Çözümler

(ÖZEL HABER) - Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Polonya’daki GSW Milenium Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi ile ortaklaşa düzenlenen "Otizm Farkındalığı ve Eğitimi: Polonya ve Türkiye'de Paylaşılan Zorluklar ve Çözümler" web semineri başarıyla tamamlandı.
"Otizm farkındalığı ve eğitimi: Polonya ve Türkiye'de ortak zorluklar ve çözümler" konulu bir web semineri düzenlendi. Etkinlik, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Gniezno'daki GSW Milenium Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Krzysztof Gawrecki’nin açılış konuşması ile başlayan eğitim seminerinin moderatörlüğünü Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş ve Milenium Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomasz Albinski yaptı. Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Üzeyir Emre Kıyak, Otizmli çocuklar için kanıta dayalı uygulamalar konusunda bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan Milenium Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Katarzyna Milek, "Otizmi Tanımak" Spektrum Bozuklukları: Erken Teşhis için Temel Göstergeler ve Pratik Yaklaşımlar" konusunda açıklamalarda bulundu. Üçüncü konuşmacı Uşak Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ayşe Killi ise otizmli çocukların bağımsızlıklarını artırmak için etkinlik programlarından yararlanma konusuna değindi. Toplantı, otizm spektrum bozukluğu olan kişilerde zihin teorisinin nöropsikolojik teşhisini (OSB'li Kişilerde ZK'nın Nöropsikolojik Tanısı) tartışan Dr. Magdalena Prentka'nın konuşmasıyla sona erdi. Web semineri, otizmli çocuklarla çalışma deneyimlerini ve yöntemlerini paylaşmak üzere her iki ülkeden uzman ve uygulayıcıları bir araya getiren bir etkinlik oldu. Katılımcıların otizmli çocuklarla çalışmadaki güncel yöntem ve uygulamalar hakkında değerli bilgiler edinmeleri, eğitim ve desteklerine daha etkin yaklaşmalarını sağlayacak mükemmel bir fırsat oldu.  
(ÖZEL HABER) - Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Polonya’daki GSW Milenium Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi ile ortaklaşa düzenlenen "Otizm Farkındalığı ve Eğitimi: Polonya ve Türkiye'de Paylaşılan Zorluklar ve Çözümler" web semineri başarıyla tamamlandı.

" Otizm farkındalığı ve eğitimi: Polonya ve Türkiye'de ortak zorluklar ve çözümler" konulu bir web semineri düzenlendi. Etkinlik, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Gniezno'daki GSW Milenium Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Krzysztof Gawrecki’nin açılış konuşması ile başlayan eğitim seminerinin moderatörlüğünü Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Çavaş ve Milenium Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomasz Albinski yaptı.

Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Üzeyir Emre Kıyak, Otizmli çocuklar için kanıta dayalı uygulamalar konusunda bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından söz alan Milenium Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Katarzyna Milek, "Otizmi Tanımak" Spektrum Bozuklukları: Erken Teşhis için Temel Göstergeler ve Pratik Yaklaşımlar" konusunda açıklamalarda bulundu. Üçüncü konuşmacı Uşak Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ayşe Killi ise otizmli çocukların bağımsızlıklarını artırmak için etkinlik programlarından yararlanma konusuna değindi. Toplantı, otizm spektrum bozukluğu olan kişilerde zihin teorisinin nöropsikolojik teşhisini (OSB'li Kişilerde ZK'nın Nöropsikolojik Tanısı) tartışan Dr. Magdalena Prentka'nın konuşmasıyla sona erdi.

Web semineri, otizmli çocuklarla çalışma deneyimlerini ve yöntemlerini paylaşmak üzere her iki ülkeden uzman ve uygulayıcıları bir araya getiren bir etkinlik oldu. Katılımcıların otizmli çocuklarla çalışmadaki güncel yöntem ve uygulamalar hakkında değerli bilgiler edinmeleri, eğitim ve desteklerine daha etkin yaklaşmalarını sağlayacak mükemmel bir fırsat oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.