tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

MURATDAĞI ALTIN MADENİ’NE İPTAL ÇAĞRISI YAPILDI

Manşet 08.05.2024 - 00:05, Güncelleme: 07.05.2024 - 15:38 665 kez okundu.
 

MURATDAĞI ALTIN MADENİ’NE İPTAL ÇAĞRISI YAPILDI

(ÖZEL HABER) - Uşak Muratdağı Yok Olmasın Platformu ve Gediz Belediyesi ve civar köylüler, Gediz’in gözbebeği olan Muratdağı’nda açılması planlanan altın madeni keşif alanına giderek, altın madenine karşı olduklarını belirtti.
Muratdağı bölgesinde planlanan altın madeni projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu iptali sonrasında altın madeni şirketi üst mahkemeye itirazda bulunmuş, mahkemede keşif kararı vermişti. Yapılan keşif sırasında, alanda bulunan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, köy muhtarları ve bölge sakinleri altın madenine karşı olduklarını tekrar ifade etti. Muratdağı bölgesinde planlanan altın madeni projesinin ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerine ciddi zararlar verebileceğini belirten Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel yaptığı açıklamada; “Projenin su kaynaklarına, tarım alanlarına ve çevreye olası olumsuz etkileri konusundaki endişelerimizi keşif heyetine sunduk. İlçe halkının sağlığı ve çevrenin korunması için projeye karşı olduğumuzu tekrar belirttik. İlçemizin doğal güzelliklerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve alternatif turizm projelerinin desteklenmesi için altın madenine karşı çıkıyoruz. Altın madeni projesinin bölgenin ekosistemi ve su kaynakları üzerinde olası etkileri göz önünde bulundurularak, projenin iptali için mücadelemize devam ediyoruz” dedi. UŞAK MURATDAĞI YOK OLMASIN PLATFORMU, ‘KONUYA MÜDAHİL OLACAĞIZ’ Uşak Muratdağı Yok Olmasın Platformu yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi Murat Dağı'nda Anadolu Export altın madeni için 2022 yılında yeniden Bakanlık'a başvuruda bulunmuş, ÇED dosyası 2023 yılında Bakanlık'ın sitesinde 10 günlük askıya çıkarılmış; ancak binlerce itiraz dilekçesi üzerine Bakanlık ÇED dosyasını iptal ettiğini açıklamıştı. İşte o şirket, Murat Dağı Karaağaç'ta altın madeni ÇED iptali üzerine Bakanlık'a dava açmış. Bilirkişi keşfi dün yapıldı. Köylerin haberi de dün sabah oldu. İki üç saat gibi kısa sürede köy muhtarları müthiş organize oldu. Belediye başkanı, milletvekilleri, çevre şehircilik müdürlüğü telefon bombardımanına tutuldu. Sonuçta Gediz Belediye Başkanı ile köy muhtarları hep birlikte keşfe gittiler ve madeni açtırmayacağız dediler” denildi. 2019 yılında başta Uşak, Kütahya, Gediz, Eskişehir Belediyeleri ve köy tüzel kişileri olmak üzere 60' yakın tüzel ve özel kişinin Bakanlığa dava açıp kazandığını ifade eden Uşak Muratdağı Yok Olmasın Platformu şunları söyledi: “Bugün Murat Dağı Yok Olmasın Platformu olarak, 2019'da davacı olan herkesi bugün Bakanlık'ın yanında şirkete karşı müdahil olması için gerekeni yapacağız. Önümüzdeki günlerde sizlere bir basın toplantısı ile ayrıntılı bilgi vereceğiz.”  
(ÖZEL HABER) - Uşak Muratdağı Yok Olmasın Platformu ve Gediz Belediyesi ve civar köylüler, Gediz’in gözbebeği olan Muratdağı’nda açılması planlanan altın madeni keşif alanına giderek, altın madenine karşı olduklarını belirtti.

Muratdağı bölgesinde planlanan altın madeni projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu iptali sonrasında altın madeni şirketi üst mahkemeye itirazda bulunmuş, mahkemede keşif kararı vermişti. Yapılan keşif sırasında, alanda bulunan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, köy muhtarları ve bölge sakinleri altın madenine karşı olduklarını tekrar ifade etti.

Muratdağı bölgesinde planlanan altın madeni projesinin ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerine ciddi zararlar verebileceğini belirten Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel yaptığı açıklamada; “Projenin su kaynaklarına, tarım alanlarına ve çevreye olası olumsuz etkileri konusundaki endişelerimizi keşif heyetine sunduk. İlçe halkının sağlığı ve çevrenin korunması için projeye karşı olduğumuzu tekrar belirttik. İlçemizin doğal güzelliklerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve alternatif turizm projelerinin desteklenmesi için altın madenine karşı çıkıyoruz. Altın madeni projesinin bölgenin ekosistemi ve su kaynakları üzerinde olası etkileri göz önünde bulundurularak, projenin iptali için mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

UŞAK MURATDAĞI YOK OLMASIN PLATFORMU, ‘KONUYA MÜDAHİL OLACAĞIZ’

Uşak Muratdağı Yok Olmasın Platformu yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi Murat Dağı'nda Anadolu Export altın madeni için 2022 yılında yeniden Bakanlık'a başvuruda bulunmuş, ÇED dosyası 2023 yılında Bakanlık'ın sitesinde 10 günlük askıya çıkarılmış; ancak binlerce itiraz dilekçesi üzerine Bakanlık ÇED dosyasını iptal ettiğini açıklamıştı. İşte o şirket, Murat Dağı Karaağaç'ta altın madeni ÇED iptali üzerine Bakanlık'a dava açmış. Bilirkişi keşfi dün yapıldı. Köylerin haberi de dün sabah oldu. İki üç saat gibi kısa sürede köy muhtarları müthiş organize oldu. Belediye başkanı, milletvekilleri, çevre şehircilik müdürlüğü telefon bombardımanına tutuldu. Sonuçta Gediz Belediye Başkanı ile köy muhtarları hep birlikte keşfe gittiler ve madeni açtırmayacağız dediler” denildi.

2019 yılında başta Uşak, Kütahya, Gediz, Eskişehir Belediyeleri ve köy tüzel kişileri olmak üzere 60' yakın tüzel ve özel kişinin Bakanlığa dava açıp kazandığını ifade eden Uşak Muratdağı Yok Olmasın Platformu şunları söyledi: “Bugün Murat Dağı Yok Olmasın Platformu olarak, 2019'da davacı olan herkesi bugün Bakanlık'ın yanında şirkete karşı müdahil olması için gerekeni yapacağız. Önümüzdeki günlerde sizlere bir basın toplantısı ile ayrıntılı bilgi vereceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.