tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

İLİMİZE DIŞARDAN YATIRIMCI GELİRMİ?

Köşe Yazarları 17.12.2020 - 16:49, Güncelleme: 17.12.2020 - 16:49 998+ kez okundu.
 

İLİMİZE DIŞARDAN YATIRIMCI GELİRMİ?

Ülkemiz dışarıdan yatırımcı çekebilmek için birçok ekonomik düzenlemeleri yapıyor. Sadece ülkemiz değil kalkınmakta olan birçok ülke, hatta kalkınmış ülkeler bile çok uluslu şirketleri ve büyük finans şirketlerini ülkelerini çekmeğe, gelmiş olanları da kaçırmamaya çalışıyor. Gelir düzeyi yüksek ve tabana yayılmış refahı olan illerinde ayni şekilde davrandıklarını görüyoruz. Yani o illerde hemen, hemen her sektöre yatırım yapacak yatırımcı çekmeye var olanların Yatırımlarını büyüttürmeye çalışılıyor. Dış yatırımcının beklediği yatırım avantajları ikiye ayrılır. Birincisi ekonominin anayasası olan ekonomik kurallar. İkincisi ise yatırımcının yatırım yapacağı yerden sosyal beklentileri. Ekonomik beklentileri biliyoruz. Yasal düzenlemelerin sağladığı imkânlar. Ham maddeye yakınlık, ucuz emek, ucuz enerji, teşvikler, birinci sınıf gümrük, lojistik gibi akla ilk gelen konulardır. Sosyal beklentiler, belki şirket yöneticilerinin çok umurunda olmasa da, yatırım yeri kararını verecek veya o yere yönetici olarak atanacak olan beyaz yakalıların en önem verdiği konulardır. Beyaz yakalının, yatırım yapılacak ile gitme ihtimali olduğundan o ilin evine, memleketine, yakınlığı ve ulaşım imkânları en önem verdiği konuların başında gelir. Suçun azlığı, büyük şehirlere yakınlık, eğlence hayatı, sosyal ve yeşil alanlar, çocukları için kaliteli eğitim veren okulların olması, ilin trafik durumu, park sorunu, her türlü otonun bakımının yapılabildiği servisler, banka şubelerinin çokluğu, konforlu evler, tam teşekküllü hastane, kalifiyeli elaman gibi birçok konu beyaz yakalının önceliğidir. Yatırımın ne sürede geri döneceği bile ikinci planda kalır. Bunun, için il hakkında bilgi almaya çalışacaklardır. Yaptıkları araştırmalar sonunda,  ili ya dedikodu yolu ile doğru veya yanlış olarak tanıyacaklar, yâda İlin Görsel veya yazılı basınından, sosyal medyadan doğru bir şekilde öğreneceklerdir. Şu tanıtım konusu hariç, köşenin yettiği kadarı ile yazdığımız tüm imkânlar ilimizde var. İşte geliyoruz şu tanıtım konusuna, o zaman sınıfta kalmaya devam ediyoruz. Aslında şimdilik atanma veya seçilme yolu ile gelinen makamların temsil ettiği kurumlar kendi içlerinde en az bir personeli bu işler için görevlendirilebilir. Bir diğer zaman alacak ama olan çalışma is, TR 33 bölgesinde bir ortak uydudan ve internetten yayın yapan televizyon kanalı mutlaka kurulmalıdır. Sen ve esen kalın. A. Tufan Güven      

Ülkemiz dışarıdan yatırımcı çekebilmek için birçok ekonomik düzenlemeleri yapıyor. Sadece ülkemiz değil kalkınmakta olan birçok ülke, hatta kalkınmış ülkeler bile çok uluslu şirketleri ve büyük finans şirketlerini ülkelerini çekmeğe, gelmiş olanları da kaçırmamaya çalışıyor.

Gelir düzeyi yüksek ve tabana yayılmış refahı olan illerinde ayni şekilde davrandıklarını görüyoruz. Yani o illerde hemen, hemen her sektöre yatırım yapacak yatırımcı çekmeye var olanların Yatırımlarını büyüttürmeye çalışılıyor.

Dış yatırımcının beklediği yatırım avantajları ikiye ayrılır. Birincisi ekonominin anayasası olan ekonomik kurallar. İkincisi ise yatırımcının yatırım yapacağı yerden sosyal beklentileri.

Ekonomik beklentileri biliyoruz. Yasal düzenlemelerin sağladığı imkânlar. Ham maddeye yakınlık, ucuz emek, ucuz enerji, teşvikler, birinci sınıf gümrük, lojistik gibi akla ilk gelen konulardır.

Sosyal beklentiler, belki şirket yöneticilerinin çok umurunda olmasa da, yatırım yeri kararını verecek veya o yere yönetici olarak atanacak olan beyaz yakalıların en önem verdiği konulardır.

Beyaz yakalının, yatırım yapılacak ile gitme ihtimali olduğundan o ilin evine, memleketine, yakınlığı ve ulaşım imkânları en önem verdiği konuların başında gelir. Suçun azlığı, büyük şehirlere yakınlık, eğlence hayatı, sosyal ve yeşil alanlar, çocukları için kaliteli eğitim veren okulların olması, ilin trafik durumu, park sorunu, her türlü otonun bakımının yapılabildiği servisler, banka şubelerinin çokluğu, konforlu evler, tam teşekküllü hastane, kalifiyeli elaman gibi birçok konu beyaz yakalının önceliğidir. Yatırımın ne sürede geri döneceği bile ikinci planda kalır.

Bunun, için il hakkında bilgi almaya çalışacaklardır. Yaptıkları araştırmalar sonunda,  ili ya dedikodu yolu ile doğru veya yanlış olarak tanıyacaklar, yâda İlin Görsel veya yazılı basınından, sosyal medyadan doğru bir şekilde öğreneceklerdir.

Şu tanıtım konusu hariç, köşenin yettiği kadarı ile yazdığımız tüm imkânlar ilimizde var. İşte geliyoruz şu tanıtım konusuna, o zaman sınıfta kalmaya devam ediyoruz.

Aslında şimdilik atanma veya seçilme yolu ile gelinen makamların temsil ettiği kurumlar kendi içlerinde en az bir personeli bu işler için görevlendirilebilir. Bir diğer zaman alacak ama olan çalışma is, TR 33 bölgesinde bir ortak uydudan ve internetten yayın yapan televizyon kanalı mutlaka kurulmalıdır.

Sen ve esen kalın. A. Tufan Güven

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.