Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

COĞRAFİ İŞARETLİ DÜYLEK’LER YARIŞTI

Manşet 04.09.2024 - 00:00, Güncelleme: 03.09.2024 - 15:01 1416 kez okundu.
 

COĞRAFİ İŞARETLİ DÜYLEK’LER YARIŞTI

İlimize bağlı Karahallı ilçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Karahallı’nın coğrafi işaret belgeli kavunu olan Düylekler yarıştı.
Karahallı Atatürk Kültür Merkezi Parkı’na kadar yürüyüşle başlayan kutlama etkinliğine Kaymakam Alper Kırgıl, Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya, protokol üyeleri, çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya, “2 Eylül Karahallı'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkusunu bizimle paylaşan başta Sayın Kaymakamımıza, Karahallılar Vakfı'na, katılım sağlayan Belediye Başkanlarımıza, İl genel Meclisi üyelerimize, siyasi parti temsilcilerimize ve çok değerli Karahallı halkına teşekkürlerimizi sunarız. Karahallı ilçemiz, Dumlupınar'da başlayan ve İzmir'e kadar süren Kurtuluş Savaşı sürecinde etkilenen bölgeler arasında yer alır. Kurtuluş Savaşı’nda Karahallı ilçemiz 2 Eylül’de düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kurtuluş coşkumuzu nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz. Batı Cephesi harekâtı içinde Sandıklı, Çivril, Çal ve Uşak kesimi içinde Karahallı'nın da yeri vardır. 28 Ağustos 1920'de Yunan işgaline uğramış olan Karahallı ilçesi, 2 Eylül 1922 tarihinde Yunan işgalinden kurtarılmıştır. 1928 yılı kayıtlarına göre Uşak nahiyesi 15 köyden meydana gelmekteydi. Uşak 9 Temmuz 1953 yılında Kütahya'dan ayrılarak il statüsüne kavuştuktan sonra, Karahallı' da 9 Temmuz 1953 tarihinde Uşak iline bağlı ilçe merkezi olmuştur” dedi. Çeşitli etkinliklerle devam eden programda davetlilere lokma dağıtıldı. Karahallı Kaymakamlığı önderliğinde İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri düzenlenen ‘En Güzel Düylek’ yarışmasında üreticilerin ürettiği Düylekleri seçmekte zorlandı. Dereceye giren Düylek üreticilerine çeşitli hediyeler verildi. Düylek hakkında bilgi veren Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya, “Karahallı’nın yöresel bir kültürü var. Bizler kültürümüz gereği kavuna düylek diyoruz. Çocukluğumuzda, annemizden, babamızdan, çevremizden gördüğümüz eskiler ‘Düylek yolmaya gidiyoruz, düylek ekeceğiz’ ifadelerini kullanırdı. Düylek, meşhur Karahallı kavunudur. Ben bu kültürümüzü yaşatabilmek için coğrafi işarete sahip olan Karahallı Ciğeri ve Düyleğimizi her türlü platformda tanıtmayı sürdüreceğim” diye konuştu.  
İlimize bağlı Karahallı ilçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Karahallı’nın coğrafi işaret belgeli kavunu olan Düylekler yarıştı.

Karahallı Atatürk Kültür Merkezi Parkı’na kadar yürüyüşle başlayan kutlama etkinliğine Kaymakam Alper Kırgıl, Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya, protokol üyeleri, çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya, “2 Eylül Karahallı'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkusunu bizimle paylaşan başta Sayın Kaymakamımıza, Karahallılar Vakfı'na, katılım sağlayan Belediye Başkanlarımıza, İl genel Meclisi üyelerimize, siyasi parti temsilcilerimize ve çok değerli Karahallı halkına teşekkürlerimizi sunarız. Karahallı ilçemiz, Dumlupınar'da başlayan ve İzmir'e kadar süren Kurtuluş Savaşı sürecinde etkilenen bölgeler arasında yer alır. Kurtuluş Savaşı’nda Karahallı ilçemiz 2 Eylül’de düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kurtuluş coşkumuzu nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz. Batı Cephesi harekâtı içinde Sandıklı, Çivril, Çal ve Uşak kesimi içinde Karahallı'nın da yeri vardır. 28 Ağustos 1920'de Yunan işgaline uğramış olan Karahallı ilçesi, 2 Eylül 1922 tarihinde Yunan işgalinden kurtarılmıştır. 1928 yılı kayıtlarına göre Uşak nahiyesi 15 köyden meydana gelmekteydi. Uşak 9 Temmuz 1953 yılında Kütahya'dan ayrılarak il statüsüne kavuştuktan sonra, Karahallı' da 9 Temmuz 1953 tarihinde Uşak iline bağlı ilçe merkezi olmuştur” dedi.

Çeşitli etkinliklerle devam eden programda davetlilere lokma dağıtıldı. Karahallı Kaymakamlığı önderliğinde İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri düzenlenen ‘En Güzel Düylek’ yarışmasında üreticilerin ürettiği Düylekleri seçmekte zorlandı. Dereceye giren Düylek üreticilerine çeşitli hediyeler verildi. Düylek hakkında bilgi veren Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya, “Karahallı’nın yöresel bir kültürü var. Bizler kültürümüz gereği kavuna düylek diyoruz. Çocukluğumuzda, annemizden, babamızdan, çevremizden gördüğümüz eskiler ‘Düylek yolmaya gidiyoruz, düylek ekeceğiz’ ifadelerini kullanırdı. Düylek, meşhur Karahallı kavunudur. Ben bu kültürümüzü yaşatabilmek için coğrafi işarete sahip olan Karahallı Ciğeri ve Düyleğimizi her türlü platformda tanıtmayı sürdüreceğim” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.