tinfishgaslamp.com abusidiqu.com lapalmroyalbeachhotel.com

bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler 2023 https://playdotjs.com/

whatsapp

BORÇ YAPILANDIRMASI BİR DAHA ÇIKARMI?

Köşe Yazarları 03.11.2020 - 16:43, Güncelleme: 03.11.2020 - 16:43 1860+ kez okundu.
 

BORÇ YAPILANDIRMASI BİR DAHA ÇIKARMI?

Son Yapılandırma ile birlikte, bu güne kadar Ülkemizde otuz altı defa vergi, Sosyal güvenlik ve diğer devlet alacakları yapılandırılması yapılmış oldu. Bu yapılandırılmaların on adeti AKP döneminde yapıldı. Otuz altı defa yapılandırma olunca akla bazı soruların takılması kaçınılmaz oluyor. İlk akla gelen soru; Neden bu kadar çok yapılandırmaya gittik? Bu soruya cevap aradığımız sırada, diğer bir çok soru akla geliyor. Doğru sonuçları bulabilmemiz için bulduğumuz soruları sınıflandırmamız gerekiyor. Sorunun nedenleri olarak; 1)Dünya ekonomisinin etkileri. 2)Dünyayı ve ülkemizi etkileyen doğal afet ve hastalıklar. 3)Ülke ekonomisindeki etkiler. 4)Teknolojideki gelişmelerin yarattığı etkiler. 5)Akademik ve ekonomik odaların uyarı ve danışmanlık görevlerini yapamamaları. 6) Çıkarılan yapılandırmalardaki eksiklikler. Yukarıda belirtiğim altı maddenin hepsini açıklamaya çalışırsak çok uzun bir yazı olur. Sadece altıncı madde belirtiğim “Çıkarılan yapılandırmalardaki eksiklikler” in farkına varmamız bile neden bu kadar yapılanmaya gittik sorusuna cevap olur. Çıkarılan yapılandırmalardaki eksikliklerin nedenlerinin baş nedeni; Yapılandırmaları çıkarırken ilgili düzenlemeyi hazırlayıp Meclise sunanların, Ülke gerçeklerinden uzak olmaları. a)Kanun taslağı ve yönetmelikleri hazırlanırken, Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Psikolog, sosyolog, İlgili mesleki odalardan ve üniversitelerden bilgi almaları gerekirken, bilgi almamaları. b)Üniversitelerin ve meslek odalarının kendi konularına hakim olmamaları. Halktan, piyasalardan, üyelerinden uzak yaşamaları. c) Taksitlendirmelerde ve ödemelerdeki sürelerin belirlenmesindeki hatalar. ( Yasal süresi gelmiş ödemelerini yapamayan vatandaşlara, yapılandırma taksiti ödemesi yapmasını istediğinizde iki ödemenin yapılması zor ve imkansız hale gelmektedir. Yani taksit sürelerinin uzatılarak ödeme miktarlarının ödenebilir hale getirilmesi gerekir.) Mutlaka sizlerin de aklına bir çok neden gelmiştir. Sağlıklı ve mutlu günlerde tekrardan buluşmak dileğim ile. Azmi Yılancıoğlu.                                                                                     

Son Yapılandırma ile birlikte, bu güne kadar Ülkemizde otuz altı defa vergi, Sosyal güvenlik ve diğer devlet alacakları yapılandırılması yapılmış oldu. Bu yapılandırılmaların on adeti AKP döneminde yapıldı.

Otuz altı defa yapılandırma olunca akla bazı soruların takılması kaçınılmaz oluyor.

İlk akla gelen soru; Neden bu kadar çok yapılandırmaya gittik? Bu soruya cevap aradığımız sırada, diğer bir çok soru akla geliyor.

Doğru sonuçları bulabilmemiz için bulduğumuz soruları sınıflandırmamız gerekiyor.

Sorunun nedenleri olarak;

1)Dünya ekonomisinin etkileri.

2)Dünyayı ve ülkemizi etkileyen doğal afet ve hastalıklar.

3)Ülke ekonomisindeki etkiler.

4)Teknolojideki gelişmelerin yarattığı etkiler.

5)Akademik ve ekonomik odaların uyarı ve danışmanlık görevlerini yapamamaları.

6) Çıkarılan yapılandırmalardaki eksiklikler.

Yukarıda belirtiğim altı maddenin hepsini açıklamaya çalışırsak çok uzun bir yazı olur. Sadece altıncı madde belirtiğim “Çıkarılan yapılandırmalardaki eksiklikler” in farkına varmamız bile neden bu kadar yapılanmaya gittik sorusuna cevap olur.

Çıkarılan yapılandırmalardaki eksikliklerin nedenlerinin baş nedeni;

Yapılandırmaları çıkarırken ilgili düzenlemeyi hazırlayıp Meclise sunanların, Ülke gerçeklerinden uzak olmaları.

a)Kanun taslağı ve yönetmelikleri hazırlanırken, Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Psikolog, sosyolog, İlgili mesleki odalardan ve üniversitelerden bilgi almaları gerekirken, bilgi almamaları.

b)Üniversitelerin ve meslek odalarının kendi konularına hakim olmamaları. Halktan, piyasalardan, üyelerinden uzak yaşamaları.

c) Taksitlendirmelerde ve ödemelerdeki sürelerin belirlenmesindeki hatalar. ( Yasal süresi gelmiş ödemelerini yapamayan vatandaşlara, yapılandırma taksiti ödemesi yapmasını istediğinizde iki ödemenin yapılması zor ve imkansız hale gelmektedir. Yani taksit sürelerinin uzatılarak ödeme miktarlarının ödenebilir hale getirilmesi gerekir.)

Mutlaka sizlerin de aklına bir çok neden gelmiştir.

Sağlıklı ve mutlu günlerde tekrardan buluşmak dileğim ile.

Azmi Yılancıoğlu.                                                                                     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.