whatsapp

AH.. ŞU ÖNCELİK MESELESİ.

Manşet 08.05.2024 - 00:05, Güncelleme: 07.05.2024 - 15:15 1062+ kez okundu.
 

AH.. ŞU ÖNCELİK MESELESİ.

Belediye seçimlerini geride bıraktık.
Seçimlerde belediye başkanlığı için partilere Başkanlık aday adaylığında bulunan vatandaşlarımız. Hem çevrelerine hem de partilerine, neden aday olduklarını, şehri için neler yapmak istediklerini kısacası kendilerince hizmet önceliklerini anlattılar. Ama hiçbir aday adayının ilk ve en öncelikli işlerinin Önce mahalle mahalle, daha sonrada ilin öncelikli sorunlarını vatandaşlara sorarak birlikte öncelik sırasını oluşturacakları vaadini duyamadık.        Halkla birlikte çalışarak şehrin öncelikleri oluşturmamanın sonucunda da şehrin tanıtımı ve turizm gelirlerine çok büyük olumsuz etkisi olan oto park sorununun ilk üç öncelikte olmadığını gördük.       Buna benzer birçok önceliğin vaatler arasında kayıp oluşuna tanıklık ettik. Trafik düzenlemesi, şehrin akıcı bir trafiğe sahip olması hem şehir yaşayanların hayatını kolaylaştırır hem de şehrin mutlu şehirler sıralamasında üst sıralarda yer almasını sağlar. Günlük hayat ihtiyacını karşılayan çevre illerimizin yakın ilçeleri şehirde daha geniş zaman geçirir. Bunun sorucunda da şehrimizin ticari hayati canlanmış olur.       Uzun yıllardır ilimizde inşaat yapacak olanlar inşaat ruhsatı alabilmeleri için daire sayısına göre yeterli otoparkı planlarında göstermeleri kanuni zorunluluk olmuştur.     Daire sayısına göre oto parkları planlarında olmayan veya yetersiz olan inşaat sahipleri 03.05.1985 sayılı yönetmeliğe göre belediyenin şehirde yapacağı oto parkların yapımında kullanmak için para yatırırlar. Ve bu paralar mahallenin, şehrin otopark ihtiyacının dışında kullanılamaz ve harcanamaz.        Yönetmeliğe göre ilimizde o tarihten itibaren planlarında yeterli otoparkı olmayanlar eksiksiz olarak bu parayı yatırmışlardır. Yönetmeliğin çıktı tarihten bu yana yatan bu paralar amacı dışında kullanılamayacağına göre ilimizde neden otoparklar yetersizdir sorusu aklı kurcalamaya başlıyor?         İşte bu gün bunları konuşuyorsak sebebi öncelikleri bilememektir. İhtiyaçların belirlenmesi yetmez ihtiyaçların mutlaka bir öncelik sırasına göre giderilmesi gerekir. Günlük hayatımızda bile o kadar şey isteriz ve ihtiyaç listesi yaparız ki ama çözmeye hayati olandan, yani öncelik olandan başlarız.          Öncelik sırasına uymadan yapılan ve konumuzu yakından ilgilendiren bir örnek vermek gerekirse Uşak Belediyemiz tarafından yapılan motor cartining pistini verebiliriz. Bu pist bir ihtiyaç mıdır? Evet ihtiyaçtır. Ama şehrin oto park sorunu ile girdiği listede bu pist ihtiyacı çok altlarda yer alırken buna öncelik verilmiş. Kaynaklar buraya harcanmış. Gelecek olan tüm belediye başkanlarına bunun borcu, faizleri ile birlikte miras bırakılmıştır.        Bu yazıdaki örneklerde dahil bir yanlış bilgi sahibi isem, bu konuda tarafıma veya genel bir açıklama yapılırsa edindiğim doğru bilgiyi sizlerden özür dileyerek düzeltmiş ve buradan paylaşmış olurum.          Sağlıcakla kalın.
Belediye seçimlerini geride bıraktık.

Seçimlerde belediye başkanlığı için partilere Başkanlık aday adaylığında bulunan vatandaşlarımız. Hem çevrelerine hem de partilerine, neden aday olduklarını, şehri için neler yapmak istediklerini kısacası kendilerince hizmet önceliklerini anlattılar. Ama hiçbir aday adayının ilk ve en öncelikli işlerinin Önce mahalle mahalle, daha sonrada ilin öncelikli sorunlarını vatandaşlara sorarak birlikte öncelik sırasını oluşturacakları vaadini duyamadık.

       Halkla birlikte çalışarak şehrin öncelikleri oluşturmamanın sonucunda da şehrin tanıtımı ve turizm gelirlerine çok büyük olumsuz etkisi olan oto park sorununun ilk üç öncelikte olmadığını gördük.

      Buna benzer birçok önceliğin vaatler arasında kayıp oluşuna tanıklık ettik. Trafik düzenlemesi, şehrin akıcı bir trafiğe sahip olması hem şehir yaşayanların hayatını kolaylaştırır hem de şehrin mutlu şehirler sıralamasında üst sıralarda yer almasını sağlar. Günlük hayat ihtiyacını karşılayan çevre illerimizin yakın ilçeleri şehirde daha geniş zaman geçirir. Bunun sorucunda da şehrimizin ticari hayati canlanmış olur.

      Uzun yıllardır ilimizde inşaat yapacak olanlar inşaat ruhsatı alabilmeleri için daire sayısına göre yeterli otoparkı planlarında göstermeleri kanuni zorunluluk olmuştur.

    Daire sayısına göre oto parkları planlarında olmayan veya yetersiz olan inşaat sahipleri 03.05.1985 sayılı yönetmeliğe göre belediyenin şehirde yapacağı oto parkların yapımında kullanmak için para yatırırlar. Ve bu paralar mahallenin, şehrin otopark ihtiyacının dışında kullanılamaz ve harcanamaz.

       Yönetmeliğe göre ilimizde o tarihten itibaren planlarında yeterli otoparkı olmayanlar eksiksiz olarak bu parayı yatırmışlardır. Yönetmeliğin çıktı tarihten bu yana yatan bu paralar amacı dışında kullanılamayacağına göre ilimizde neden otoparklar yetersizdir sorusu aklı kurcalamaya başlıyor?

        İşte bu gün bunları konuşuyorsak sebebi öncelikleri bilememektir. İhtiyaçların belirlenmesi yetmez ihtiyaçların mutlaka bir öncelik sırasına göre giderilmesi gerekir. Günlük hayatımızda bile o kadar şey isteriz ve ihtiyaç listesi yaparız ki ama çözmeye hayati olandan, yani öncelik olandan başlarız.

         Öncelik sırasına uymadan yapılan ve konumuzu yakından ilgilendiren bir örnek vermek gerekirse Uşak Belediyemiz tarafından yapılan motor cartining pistini verebiliriz. Bu pist bir ihtiyaç mıdır? Evet ihtiyaçtır. Ama şehrin oto park sorunu ile girdiği listede bu pist ihtiyacı çok altlarda yer alırken buna öncelik verilmiş. Kaynaklar buraya harcanmış. Gelecek olan tüm belediye başkanlarına bunun borcu, faizleri ile birlikte miras bırakılmıştır.

       Bu yazıdaki örneklerde dahil bir yanlış bilgi sahibi isem, bu konuda tarafıma veya genel bir açıklama yapılırsa edindiğim doğru bilgiyi sizlerden özür dileyerek düzeltmiş ve buradan paylaşmış olurum.

         Sağlıcakla kalın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve usakhabergazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.