Manşet

GEDİK PİLİÇ, GASTROMASA GASTRONOMİ KONFERANSININ İLGİ ODAĞI OLDU

İki yeni inovatif ürün yakında raflarda olacak Firma olarak ar-ge ve inovasyon çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Özbey, “Özellikle pandemi ile pratik ürünlere, pişmiş ürünlere yoğun bir talep başladı. Biz de sektörün öncü bir markası olarak bu alanda ciddi yatırımlar yaptık. Aynı zamanda Bilim ve Teknoloji Bakanlığının onaylı entegresiyiz, Ar-Ge merkeziyiz. Aynı zamanda üniversiteden değerli hocalarımızın katkısıyla burada 10’a yakın inovatif ürün gerçekleştirdik. Bunun gerek yurtdışı gerek yurtiçi patent başvurularını da bitirmiş durumdayız. 4-5 tanesini tamamlaya bilirsek bu yıl, geri kalanını yeni yılın ilk çeyreğinde tüketicilerimizle buluşturacağız. İki tanesi bir haftaya kadar raflarda olacağı için çok sır sayılmaz. Özellikle ‘Ege gevrek’ ve ‘Çıtır gevrek’ isimli iki markamız 1 aya kadar tüketicilerimizle buluşmuş olacak. Geri kalan 8 ürün hazırlık çalışmasında olduğu için çok bahsetmeyeyim ama tüketicilerin damak lezzetine uygun, tamamen farklı, çok çeşitli damak lezzetlerine hitap eden, sektörde alternatifi olmayan ürünler geliştiriyoruz. Çünkü inovasyonun özünde bu var, fark oluşturmak” diye konuştu. “En etkin markalardan bir tanesiyiz” Fuarın önemi hakkında da konuşan Özbey, “Bu fuar bizim için çok önemli. Çünkü turizm sektöründe özellikle Akdeniz ve Ege başta olmak üzere, otel restoran grubunda en etkin markalardan bir tanesiyiz. Bu fuar da çok profesyonel kurgulanmış bir fuar. Burada sektörün profesyonelleri buluşuyor. Dünya ve Türk mutfağının ünlü şefleri marifetlerini gösterip yarışmalar yapıyor. Profesyonel tarafta da üreticilerle tüketicilerin bir buluşma noktası. O anlamda gastronomi fuarı bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı. (MELİKE PANCARCI)