Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi diyetisyenlerinden Nur Cengiz Satılmış, sabah kahvaltılarında sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek vatandaşlarla önemli bilgiler paylaştı. Günün en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltının, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biri olduğunu belirten Satılmış, yanlış besin tercihlerinin gün boyu olumsuz etkiler oluşturabileceğini ifade etti. Kahvaltıda sıkça tüketilen poğaça, börek ve kızartma gibi yağlı ve hamur işi ürünlerin kısa sürede acıkmaya yol açtığını dile getiren Satılmış, bu tür besinlerin kan şekerinde ani dalgalanmalara neden olabildiğini ve uzun vadede kilo artışı riskini artırdığını söyledi. Bu nedenle sabah öğününde daha dengeli ve besleyici seçeneklerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.
Sağlıklı bir kahvaltının; protein, lif ve sağlıklı yağlar açısından zengin olması gerektiğini ifade eden Nur Cengiz Satılmış, yumurta, peynir ve yoğurt gibi protein kaynaklarının, tam tahıllı ürünlerin, taze sebzeler ile mevsim meyvelerinin kahvaltı sofralarında mutlaka yer alması gerektiğini belirtti. Bu besinlerin daha uzun süre tok tuttuğunu ve gün boyunca enerjinin dengeli bir şekilde korunmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Diyetisyen Satılmış, güne nasıl başlandığının günün geri kalanını doğrudan etkilediğine dikkat çekerek, sağlıklı beslenmenin küçük ama doğru tercihlerle başladığını ifade etti. Poğaça yerine dengeli bir kahvaltı tercih etmenin vücuda yapılabilecek en iyi yatırımlardan biri olduğunu belirten Satılmış, sağlık için kahvaltının atlanmaması ve bilinçli besin seçimlerinin yapılması çağrısında bulundu.